datagott > comp.* > comp.sys.mac

Eric van der Meer (23.11.2003, 02:27)
Allen,

Op mijn Powerbook heb ik vandaag 10.3 geïnstalleerd, en wel op een externe
lege FireWire-schijf. Het is dus een geheel verse installatie geworden. De
vernieuwde interface is wat wennen, maar verder loopt alles, zo op het
eerste gezicht, wel goed. Snel ook. Er is echter één ding: als ik
"projecten" van iMovie afspeel die onder 10.2 zijn aangemaakt, dan wordt
het geluid ontsierd door een vreselijk geratel. Je zou bijna zeggen dat er
beeldinformatie in het geluid terecht komt, maar zo zal het interne wel
niet werken. Datzelfde geratel krijg je als je een media-file van iMovie
door QuickTime haalt.
Het moet een fout van iMovie 3 zijn, en niet van QuickTime, want de oude
versie (2.1.2) geeft onder 10.3 normaal geluid.
Ik heb gegoogled maar ik heb geen vermelding van dit probleem gevonden.
Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen, behalve dan de oude versie
blijven gebruiken?

BVD,

Eric
Hans Stauttener (23.11.2003, 23:31)
In article <eric.vandermeer-2311030127400001>,
eric.vandermeer (Eric van der Meer) wrote:

[..]
> door QuickTime haalt.
> Het moet een fout van iMovie 3 zijn, en niet van QuickTime, want de oude
> versie (2.1.2) geeft onder 10.3 normaal geluid.
> Ik heb gegoogled maar ik heb geen vermelding van dit probleem gevonden.
> Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen, behalve dan de oude versie
> blijven gebruiken?
> BVD,
> Eric


Ik heb dat geratel meegemaakt toen ik een filmpje maakte met iMovie 3 en dat
afspeelde op een dvd-recorder. Hoe ik dat filmpje heb gesaved, weet ik niet meer
helaas.
Eric van der Meer (24.11.2003, 23:14)
In article <hstautt-2A91C3.22313023112003>, Hans
Stauttener <hstautt> wrote:

> In article <eric.vandermeer-2311030127400001>,
> eric.vandermeer (Eric van der Meer) wrote:
>> Ik heb dat geratel meegemaakt toen ik een filmpje maakte met iMovie 3 en dat

> afspeelde op een dvd-recorder. Hoe ik dat filmpje heb gesaved, weet ik niet meer
> helaas.


Inderdaad.
Ik heb trouwens toch het idee dat iMovie wat moeite heeft met geluid. Bij
exporteren met gebruik van sommige coderingen (zoals Alaw) krijg je een
rare nagalm.

Een verdere observatie is dat iMovie 3 bij het importeren van video
consequent crasht. Dat is in mijn geval via de Firewirepoort aan een
Miglia Director's Cut. iMovie 2 werkt nog steeds prima.
Het is heel fijn allemaal.

Eric
Ravinnovitch (25.11.2003, 01:25)
Probeer eens het geluidspoor van je film in iMovie te extracten.

In article
<eric.vandermeer-2411032214130001>, Eric
van der Meer <eric.vandermeer> wrote:
[..]
Soortgelijke onderwerpen