datagott > hulpdiensten.* > hulpdiensten.brandweer

wimhamhuis43 (31.01.2013, 19:53)
Soms zie ik op video via youtube dat brandweer alleen omliggende gebouwen nat houdt en het brandende object "gecontroleerd laat uitbranden"

Echter is een combinatie van gericht blussen en omliggende gebouwen nat houden niet wat veiliger? Het komt een beetje op mij over alsof je een hamburger niet helemaal opeet...

Nog een tip: Ik heb van een paar duitse mensen in een bekende sauna verhalen gehoord dat er in Duitsland een pyromaan betrapt is die zelf bij de brandweer zat! Wat is hier van waar en hoe ga je daar binnen de NL brandweer mee om. Is er ook screening binnen de brandweer? Of krijgen gesnapte pyromanen soms taakstraffen bij de brandweer?
ProOne (01.02.2013, 12:47)
Op 31-1-2013 18:53, wimhamhuis43 schreef:
> Soms zie ik op video via youtube dat brandweer alleen omliggende gebouwen nat houdt en het brandende object "gecontroleerd laat uitbranden"
> Echter is een combinatie van gericht blussen en omliggende gebouwen nat houden niet wat veiliger? Het komt een beetje op mij over alsof je een hamburger niet helemaal opeet...
> Nog een tip: Ik heb van een paar duitse mensen in een bekende sauna verhalen gehoord dat er in Duitsland een pyromaan betrapt is die zelf bij de brandweer zat! Wat is hier van waar en hoe ga je daar binnen de NL brandweer mee om. Is er ook screening binnen de brandweer? Of krijgen gesnapte pyromanen soms taakstraffen bij de brandweer?


Er kunnen vele redenen zijn om te besluiten tot "gecontroleerd laten
uitbranden".
Ga eens langs bij de plaatselijke brandweer; bijv. tijdens een oefenavond.
Er zullen altijd officieren aanwezig zijn die bereid zijn jou e.e.a. uit
te leggen - ook voor wat betreft screening van adspirant brandweer mensen.
Soortgelijke onderwerpen