datagott > juridisch

nijhoffed (30.07.2014, 23:04)
Het vangen van katten op eigen erf is in de dierenbeschermings wet artikel 4 toegestaan.indien er schade word gemaakt aan fauna of andere dieren,op erf of terrein.Zelf het doden is toegestaan,doch dit was niet aan de orde.
Het vraagstuk blijft was dit na zons ondergang en voor zons opgang, dan is hier niets aan te doen,omdat de eigenaar van het grond gebied het recht heeft in deze wet zo te interpeteren .ook zijn hier uitspraken over gedaan ( jurisprudentie)
De eigenaar van de grond weet niet of dit een verwilderde kat is ,of een ( huis) kat, vandaar de tijds pad zons ondergang en opkomst.
Het vangen in kooien is op eigen erf toegestaan ,zie ook rattenvallen en muizenvallen cq kooien.
De eigenaar van de poes / kater zal er voor zorg moeten dragen om deze toch op eigen erf te houden, hoe? Dat is aan de eigenaar zelf.
Men is ten alle tijde verantwoordelijk voor zijn eigen huisdier. Net zo als men een vijver beschermen moet tegen ongevallen met kinderen,een hond aangelijnd moet hebben ,deze niet de weg over rent.een paard (hengst) niet in de bebouwde kom mag houden.
De eigenaar is en blijft verantwoordelijk van het dier. En de buurman in dit geval heeft ook zijn recht al zal dit niet altijd met de eigenaar van de poes of kat in overeenstemming zijn.
Met vriendelijke groet
Ed
Sietse Vliegen (05.08.2014, 03:00)
nijhoffed schreef:

>Het vangen van katten op eigen erf is in de dierenbeschermings wet artikel 4 toegestaan. [.....]Zelf het doden is toegestaan,doch dit was niet aan de orde.


[.........]

>Men is ten alle tijde verantwoordelijk voor zijn eigen huisdier. Net zo als men een vijver beschermen moet tegen ongevallen met kinderen


[.........]

Dat is niet erg consequent: wie een vijver heeft, is aansprakelijk als
er onbedoeld een kind in valt. Maar wie bewust een kattenval zet om
katten te vangen, gaat vrijuit en mag de kat zelfs doden.

Maar goed, wet is wet. Toch wil ik één dingetje weten: hoe zit het als
ik in mijn kattenval per ongeluk het kind van de buren vang, dat als
kat verkleed en geschminkt is. Mag ik het dan in m'n vijver verzuipen?

Sietse.

P.S., het is echt een kutkind. Dus als je antwoord nee is, dan graag
alternatieve mazen in de wet aanbieden, Wil je? Bij voorbaat dank.
j.pultrum (07.03.2016, 10:55)
Op woensdag 30 juli 2014 23:04:52 UTC+2 schreef nijh...@gmail.com:
> Het vangen van katten op eigen erf is in de dierenbeschermings wet artikel 4 toegestaan.indien er schade word gemaakt aan fauna of andere dieren,op erf of terrein.Zelf het doden is toegestaan,doch dit was niet aan de orde.
> Het vraagstuk blijft was dit na zons ondergang en voor zons opgang, dan is hier niets aan te doen,omdat de eigenaar van het grond gebied het recht heeft in deze wet zo te interpeteren .ook zijn hier uitspraken over gedaan ( jurisprudentie)
> De eigenaar van de grond weet niet of dit een verwilderde kat is ,of een ( huis) kat, vandaar de tijds pad zons ondergang en opkomst.
> Het vangen in kooien is op eigen erf toegestaan ,zie ook rattenvallen en muizenvallen cq kooien.
> De eigenaar van de poes / kater zal er voor zorg moeten dragen om deze toch op eigen erf te houden, hoe? Dat is aan de eigenaar zelf.
> Men is ten alle tijde verantwoordelijk voor zijn eigen huisdier. Net zo als men een vijver beschermen moet tegen ongevallen met kinderen,een hond aangelijnd moet hebben ,deze niet de weg over rent.een paard (hengst) niet in de bebouwde kom mag houden.
> De eigenaar is en blijft verantwoordelijk van het dier. En de buurman in dit geval heeft ook zijn recht al zal dit niet altijd met de eigenaar van de poes of kat in overeenstemming zijn.
> Met vriendelijke groet
> Ed


Is die buurman een ambtenaar van de rijks- of gemeentepolitie?
Zoja dan klopt je verhaal.
Me, myself and I (07.03.2016, 18:24)
On 2016-03-07 08:55:16 +0000, j.pultrum said:

> Op woensdag 30 juli 2014 23:04:52 UTC+2 schreef nijh...@gmail.com:
> Is die buurman een ambtenaar van de rijks- of gemeentepolitie?
> Zoja dan klopt je verhaal.


Eentje zonder kat dan.
Soortgelijke onderwerpen