datagott > hobby.* > hobby.elektronica

radiofreak53 (12.12.2017, 23:28)
Ik heb een oude Marantz AM/FM tuner staan die al jaren niet meer in gebruikis geweest. Dus dacht ik toch eens even proberen nu dat Radio Caroline 468legaal mag uitzenden op 482 m - 468 khz en de ontvangst hier zeer goed te noemen is voor max 1 kw zender die gebruikt word.

Toen ik die tuner aan zette op AM dan was de ontvangst de eerste 5 min heelgoed wel een zwak signaal maar hoorbaar , maar toen viel de ontvangst zo goed als weg en nu moet je met je oren dicht tegen de (pc speaker boxen) dieik gebruik aan gaan liggen wil je heel zwak nog iets horen ?

Mijn kennis over Elektronica is zwak en zeker op ontvangst gebied , maar ikheb wel al youtube video filmpjes gezien waar ze zo een zelfde probleem aan pakken en oplossen. En wat ik er uit onthouden heb is dat het een ingangstrap zijn de naar de eeuwige jachtvelden is verhuisd haha , kan er iemand helpen ?

Ik heb nu even geen type nummer maar ik wil wel achter het schema aangaan ,want hier is toch iets niet ok ? de FM werkt ok

73
N. Coesel (13.12.2017, 19:15)
Op 12/12/2017 om 10:28 PM schreef radiofreak53:
> Ik heb een oude Marantz AM/FM tuner staan die al jaren niet meer in gebruik is geweest. Dus dacht ik toch eens even proberen nu dat Radio Caroline 468 legaal mag uitzenden op 482 m - 468 khz en de ontvangst hier zeer goed te noemen is voor max 1 kw zender die gebruikt word.
> Toen ik die tuner aan zette op AM dan was de ontvangst de eerste 5 min heel goed wel een zwak signaal maar hoorbaar , maar toen viel de ontvangst zo goed als weg en nu moet je met je oren dicht tegen de (pc speaker boxen) die ik gebruik aan gaan liggen wil je heel zwak nog iets horen ?
> Mijn kennis over Elektronica is zwak en zeker op ontvangst gebied , maar ik heb wel al youtube video filmpjes gezien waar ze zo een zelfde probleem aan pakken en oplossen. En wat ik er uit onthouden heb is dat het een ingangs trap zijn de naar de eeuwige jachtvelden is verhuisd haha , kan er iemand helpen ?
> Ik heb nu even geen type nummer maar ik wil wel achter het schema aangaan , want hier is toch iets niet ok ? de FM werkt ok


Laat de tuner helemaal afkoelen en probeer het nog een keer. Als je
hetzelfde effect krijgt dan is het waarschijnlijk een slecht contact of
een electrolytische condensator die het begeven heeft. Slecht contact
kun je verhelpen door de connectoren even los te halen en weer vast te
drukken. Condensatoren die dicht bij een koelplaat zitten zijn de
grootste verdachten.

Oja, gebruik geen contactspray. Daar zit zuur in wat op de lange duur
alles aanvreet en het apparaat definitief om zeep helpt.
radiofreak53 (13.12.2017, 21:34)
Op woensdag 13 december 2017 18:16:01 UTC+1 schreef N. Coesel:
> Op 12/12/2017 om 10:28 PM schreef radiofreak53:
> Laat de tuner helemaal afkoelen en probeer het nog een keer. Als je
> hetzelfde effect krijgt dan is het waarschijnlijk een slecht contact of
> een electrolytische condensator die het begeven heeft. Slecht contact
> kun je verhelpen door de connectoren even los te halen en weer vast te
> drukken. Condensatoren die dicht bij een koelplaat zitten zijn de
> grootste verdachten.
> Oja, gebruik geen contactspray. Daar zit zuur in wat op de lange duur
> alles aanvreet en het apparaat definitief om zeep helpt.


Die tuner heeft 24 u aan gestaan en toen ik men hand op de kast legde was die ijskoud en dus verre van warm , nee das het probleem niet het zit hem meer in een van de trappen van het middengolf gedeelte want de FM Band is OK.

Als het signaal na enkele minuten zo zwak word dat het bijna niet hoorbaar is dan vermoed ik dat het ergens in een Elco of zo moeten zitten ???

Ik ga wel eens langs op de radio zendamateur groepen daar zal ik sneller een mogelijk fout te horen krijgen.
Soortgelijke onderwerpen