datagott > gezondheid.* > gezondheid.medisch

skybuck2000 (04.10.2019, 20:46)
Dit is misschien wel het belangrijkste bericht dat ik ooit in mijn leven heb geschreven/zal schrijven.

Niet zo lang geleden/een paar dagen geleden zag ik een uitzending op televisie, op discovery channel of national geography, weet niet meer precies welke.

In dat tv programma werd verteld dat wetenschappers iets ontdekt hebben (zeleren steeds meer over het universum en ons zonnestelsel).

Wat deze wetenschappers, voor zover ik begrepen heb, ontdekt hebben is dat ONZE ZON zich gedraagd als een soort schommel, die op en neer beweegt door het universum.

Hij slingert als het ware, hoe precies weet ik niet, het zal wel een op en neerwaardse motie/beweging zijn.

Wat ze nu denken ontdekt te hebben is dat deze op en neer gaande beweging ongeveer 65 miljoen jaar duurt, of pak hem beet 33 miljoen jaar, cyclisch ofzoiets. Zoals je kunt zien begrijp ik het (nog) niet helemaal. De informatie was schaars en geen goede animaties/helemaal niks behalve dit stukje informatie.

Waarom is deze op en neerwaardse motie/schommeling een probleem, welnu:

In het universum zelf draaien/zijn brokstukken, cometen, asteroids... een soort gordel/belt van deze objecten... deze objecten/brokstukken zitten op een bepaalde hoogte zo neem ik aan.

ONZE ZON staat op het punt die gordel te betreden... Onze aarde wordt meegetrokken door ONZE ZON.

Met andere woorden ons hele zonnestelsel wordt binnenkort door die gordel heengetrokken.

Dit verklaart wat hun en mij betreft de recente toename van observaties vanasteroides en cometten en zelfs interstellaire objecten die van buiten onszonnestelsel komen.

In slechts twee jaar tijd zijn er al twee van deze objecten waargenomen ! Een record !

Tevens zijn andere asteroides vlak naast de aarde voorbij gescheerd en pas ontdekt toen ze al langs waren, tussen aarde en maan zelfs ! Op een haartjena !

De dino's zouden uitgestorven zijn vanwege zo een inslag 65 miljoen jaar geleden. Wij staan nu op het punt hetzelfde te gaan meemaken.

Mijn/onze HOOP is nu de NASA, en eventueel ESA die van plan zijn om een sateliet te gaan lanceren om deze objecten beter in beeld te gaan brengen en meer te ontdekken.

Echter deze sateliet word pas over een paar jaar gelanceerd, misschien is het dan al te laat, misschien ook niet.

Een echte oplossing om onze aarde te beschermen tegen zo een inslag is er nog niet.

Het is in het belang van alle mensen op deze aarde, dat:

1. Dit verder uitgezocht wordt hoe het precies zit.
2. Dit MET SPOED onderwezen wordt op basisscholen en middelbare scholen.
3. Meer financiering gaat naar het oplossen van dit probleem.
4. Er eventueel een wedstrijd met prijzen geld georganiseerd wordt om zo een object te vernietigen of te laten afwijken.

Ik wist van dit probleem ook niet echt tot voor kort. Ik zal dit ook plaatsen op politiek.nl.

Ik hoop dat er snel werk van gemaakt wordt. De mensheid heeft veel geinvesteerd in de aarde, zo niet vrijwel alles, daarom loont het zich om hierin teinvesteren, deze beveiling, om deze enorme investering in de aarde te beschermen.

Mijn hoop is dat door kinderen op basisscholen en middelbare scholen hierinte onderwijzen er meer interesse komt voor dit probleem en er misschien een nieuwe generatie van mensen op staat die dit probleem gaan aanpakken, metfrisse en vernieuwde energie.

Dit zal zowiezo nodig zijn, het is waarschijnlijk geen kweste van of er eengrote inslag gaat plaats vinden maar alleen wanneer. Nu lijkt het erop datonze tijd bijna op is. Er is dus haast bij gebode.

Het is verleidelijk om te denken dat het misschien nog een miljoen jaar of een paar honderduizend jaar of een paar duizenden jaren zal duren, maar watals dat niet zo is ?!? Recente ontdekkingen zijn best wel alarm merend.

Deels misschien omdat er meer gekeken en gezocht word maar dat doet er feitelijk niet toe, er komt steeds meer inzicht hoe gevaarlijk het is in de ruimte, dat is een goede ontwikkeling, echter denk ik dat de meeste mensen hier geen weet van hebben en dat zal snel moeten veranderen, vooral indien de bovengenoemde ontdekking inderdaad waar is en klopt, ik ben er niet gerust op in ieder geval :)

Ik heb zo het gevoel dat het wel eens goed mis zou kunnen zijn.

Indien iemand meer informatie of links heeft over de nieuwe ontdekking leesik dat graag, meld hier even wat links of keywords om op te zoeken in google.

Groetjes,
Skybuck.
Arie de Muynck (05.10.2019, 16:12)
On 2019-10-04 20:46, skybuck2000 wrote:
> Dit is misschien wel het belangrijkste bericht dat ik ooit in mijn leven heb geschreven/zal schrijven.

.... snip ...
Groetjes,
> Skybuck.


Dit is duidelijk een medisch geval...

A.
Rob (05.10.2019, 16:47)
Arie de Muynck <no.spam> wrote:
> On 2019-10-04 20:46, skybuck2000 wrote:
>> Dit is misschien wel het belangrijkste bericht dat ik ooit in mijn leven heb geschreven/zal schrijven.

> ... snip ...
> Groetjes,
>> Skybuck.
>> Dit is duidelijk een medisch geval...


Ja inderdaad, Skybuck is duidelijk een medisch geval...
Soortgelijke onderwerpen