datagott > comp.os.* > comp.os.linux.x

Joni (19.09.2006, 12:32)
Hallo,

Ik heb laatst XGL met Compiz op mijn FC5 laptop geinstalleerd, ziet er
allemaal mooi uit! Probleem is nu dat Kuickshow geen JPG's meer laat
zien (wel als ik dubbelklik op een JPG uit Konqueror, maar die is minder
geschikt voor slideshows). Verder doet ook mijn V4L2 webcam het niet in
Kopete, die juist wel met V4L2 zou moeten werken.

Van wat ik lees kan het een probleem zijn met de 'overlay'. Kan iemand
mij vertellen waar ik dat kan aanpassen? Is dat een XGL, een Xorg
(daarme ging het voor de XGL installatie wel goed) of een Compiz ding?
En waar kan ik dat dan instellen?

Bedankt!
Jonathan
Joni (19.09.2006, 17:26)
> Ik heb laatst XGL met Compiz op mijn FC5 laptop geinstalleerd, ziet er
> allemaal mooi uit! Probleem is nu dat Kuickshow geen JPG's meer laat
> zien (wel als ik dubbelklik op een JPG uit Konqueror, maar die is minder
> geschikt voor slideshows). Verder doet ook mijn V4L2 webcam het niet in
> Kopete, die juist wel met V4L2 zou moeten werken.
> Van wat ik lees kan het een probleem zijn met de 'overlay'. Kan iemand
> mij vertellen waar ik dat kan aanpassen? Is dat een XGL, een Xorg
> (daarme ging het voor de XGL installatie wel goed) of een Compiz ding?
> En waar kan ik dat dan instellen?


Even een aanvulling, ik heb al zitten spelen met de NVIDIA driver
instellingen en daar heb ik de volgende parameters gezet in de xorg.conf:

Option "Overlay" "True"
Option "CIOverlay" "True"
Option "OverlayDefaultVisual" "True"

Maar het werkt nog niet...

Wie kan mij helpen?

Groeten,
Jonathan
Kees de Koster (21.09.2006, 08:16)
Joni wrote:

[...]

> Even een aanvulling, ik heb al zitten spelen met de NVIDIA driver
> instellingen en daar heb ik de volgende parameters gezet in de xorg.conf:
> Option "Overlay" "True"
> Option "CIOverlay" "True"
> Option "OverlayDefaultVisual" "True"
> Maar het werkt nog niet...


Hoi Jonathen, ik maak geen gebruik van KDE dus ik kan het niet testen
maar in Gnome heb ik dit probleem niet, hieronder de desbetreffende
sectie uit xorg.

Section "Device"
Identifier "NVIDIA Corporation NVIDIA Default Card"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:5:0:0"
Option "NoLogo"
Option "RenderAccel" "true"
Option "AllowGLXWithComposite" "true"
EndSection

En ja het blijft wel erg beta allemaal dat Xgl compiz :-) gebruik je de
quinn packages?

Kees
Joni (21.09.2006, 14:06)
Hoi Kees!

> Section "Device"
> Identifier "NVIDIA Corporation NVIDIA Default Card"
> Driver "nvidia"
> BusID "PCI:5:0:0"
> Option "NoLogo"
> Option "RenderAccel" "true"
> Option "AllowGLXWithComposite" "true"
> EndSection
> En ja het blijft wel erg beta allemaal dat Xgl compiz :-) gebruik je de
> quinn packages?


Bedankt voor je antwoord! Ik heb het geprobeerd maar heb helaas nog
steeds het probleem met Kuickshow en de overlay. Mijn webcam probleem
blijkt aan iets anders te liggen (probleem met driver).

Ik nog nog even verder op zoek! Xgl compiz is heel mooi maar idd erg
buggy. Er zijn allemaal kleine dingetjes die nog niet helemaal lekker
lopen, zodat windows soms niet reageren of de pulldown menus niet
verschijnen enzo...

Ik hoop dat het met AIGLX beter zal gaan, alleen schijnt dat nog niet te
werken met NVIDIA omdat zij nog een DRI driver moeten uitbrengen...

Groeten,
Jonathan
Kees de Koster (21.09.2006, 14:53)
Joni wrote:

[...]

> Bedankt voor je antwoord! Ik heb het geprobeerd maar heb helaas nog
> steeds het probleem met Kuickshow en de overlay. Mijn webcam probleem
> blijkt aan iets anders te liggen (probleem met driver).
> Ik nog nog even verder op zoek! Xgl compiz is heel mooi maar idd erg
> buggy. Er zijn allemaal kleine dingetjes die nog niet helemaal lekker
> lopen, zodat windows soms niet reageren of de pulldown menus niet
> verschijnen enzo...


[...]

Als ik het me goed herrinner heeft de kwestie met de pulldown menu's te
maken met een oude xgl versie, ik heb xserver-xgl 7.0.0+cvs20060625
geinstalleerd en heb dat annoying probleem niet meer.

Als je het zeker wilt weten kun je even Googlen of op
[..] kijken.

Suc6

Kees
Soortgelijke onderwerpen